NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • SAŠA NOVAK I “USPOMENE BLIJEDE”

SAŠA NOVAK I “USPOMENE BLIJEDE”


Sedeći kod kuće, slušajući uvek iznova koliko je važno biti poslušan upozorenjima o zaštiti i higijeni, neminovno se nameće jedno pitanje: koliko će se promeniti naš život nakon pandemije? Koliko će se promeniti svet? Da li je Korona samo jako ubrzala proces koji je već ionako započeo mnogo ranije?

O samom nastanku pesme Saša izjavljuje: „državna kontrola, umjetna inteligencija, radikalna kretanja, sve su to teme koje su mi prolazile kroz glavu prilikom snimanja pjesme „Uspomene blijede“. Muzički izraz dobio je na snazi kroz izvrstan video uradak mog dobrog prijatelja Venka Burčula, produbljujući još više težnju ka odgovoru na pitanje: Kako će izgledati svijet sutra, kakva budućnost očekuje generacije iza nas“?

Neuobičajeni muzički izraz, koji je po rečima Saše  simbioza Lady Gage i Rammsteina, zapravo ima svoj logični slijed u albumu „Srebrne svinje“ grupe Psihomodo pop iz davne 1993. godine. Album koji je po mišljenju kritike i najvernijih poklonika grupe njihovo najbolje i najzrelije ostvarenje produkcijski je oblikovao upravo Saša.

Očigledno okretanje kompleksnijim aranžmanskim zahvatima, ne zapostavljajući pritom dobru radio prezentaciju, osnovne su karakteristike pesme. Moderna produkcija i izuzetno jaka poruka upakovane u 3 minuta garancija su velike slušanosti na radio talasima, a izuzetan video garantuje i gledanost na svim medijima.

Foto: OHHO Media