NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • ZABRANJENO PUŠENJE RAZBIJA KARANTIN!

ZABRANJENO PUŠENJE RAZBIJA KARANTIN!


Legendarni bend Zabranjeno pušenje odlučio je da “razbije karantin” i obraduje fanove. Usled okolnosti koje su nas sve snašle, Zabranjeno pušenje se oseća kao Sena u pesmi “Sena pleše” – zarobljeno. Fikreti se šeta, Seni se pleše, Alma dugo nije hodala gradom, a Pišonja i Žuga bi, kao i uvek, na more.

I dok traje emotivno-muzička razdvojenost, bend je odlučio da izađe iz karantina i fanove obraduje jednom sekvencom obeležavanja 35 godina albuma “Das ist Walter”. Zabranjeno pušenje održalo je tim povodom nezaboravan koncert u zagrebačkom Domu sportova.

U prepunoj dvorani bend je briljirao pred euforičnom publikom, a svojim prisustvom tu noć obogatili su i Žera iz Crvene jabuke, Mujo Snažni, prvi gitarista Zabranjenog pušenja i prva linija muzičkog otpora, Predrag Bobić Bleka, čiji bas je ostavio nezaboravan trag na pesmi “Fikreta”.

U sklopu turneje “Das ist Walter”, bend je održao nekoliko koncerata u Kanadi, a odmah po povratku nastupili su u Splitu i Zagrebu. Šest dana posle koncerta u Domu sportova bend je otputovao za Australiju.

Do idućih koncerata, članovi Zabranjenog pušenja žele vam zdravlje, mir i strpljenje i pozivaju da uživate u snimcima iz Zagreba.

Foto: A. Buljubašić