NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • NENO BELAN U DUETU S KĆERKOM PREDSTAVLJA NOVI SINGL I SPOT “CORONA”

NENO BELAN U DUETU S KĆERKOM PREDSTAVLJA NOVI SINGL I SPOT “CORONA”


Jedan od najproduktivnijih hrvatskih kantautora – Neno Belan, zajedno sa svojom kćerkom Nikolinom Belan, predstavio je svoj novi stari singl “Corona” koji je refleksija trenutne situacije globalne pandemije korona virusa. Belan je u svojevoljnoj izolaciji u svom domu u Rijeci. U izvanrednoj situaciji prestanka koncertnih aktivnosti čisteći stan, pronašao je na policama orginalne trake svoje pesme “Ivona”. To je kompozicija sa njegovog albuma “Space twist” koja je bila veliki hit krajem devedesetih. Razmišljajući kako da doprinese ideji “ostani doma” koju promoviše uporište civilne zaštite, nametnula se ideja o prepevu “Ivone” na “Coronu”. Tako je pesma iz 1998. godine dobila novi tekst koji se odnosi na trenutnu situaciju, ali na jedan zanimljiv i šarmantan način svojstven Belanu.

Poruka pesme je ohrabriti ljude da ostanu kod kuće čime se smanjuje mogućnost zaraze, ali i predstaviti pandemiju na jedan duhoviti način, pa tako s verom u bolje sutra i optimizmom odoleti strahu i atmosferi opšte ugroženosti. “Imam pozitivan stav oko cijele situacije, proći će ubrzo i ova prijetnja, bit će sve dobro, samo se trebamo držati uputa našeg stožera. Mislim da svi trebamo biti optimistični i s vjerom u bolje sutra se izboriti s ovom nedaćom”, ističe Belan. 

Za pesmu je snimljen i spot i to u kućnoj radinosti Belanovih. Naime snimljen je Belanovim mobilnim telefonom, a važnu ulogu je odigrala i kćerka Nikolina koja je zajedno s ocem i režirala spot. Montirao ga je poznati hrvatski snimatelj Tomislav Brđanović

Sav prihod koje ostvari ovaj singl na osnovu autorskih i izvođačkih prava, biće uplaćeni na žiro račun Ministarstva zdravstva za borbu protiv Corona virusa i za obnovu grada Zagreba, stradalog u nedavnom zemljotresu.

Foto: Screenshot