NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • LETU ŠTUKE IMAJU PARANOJU ZA 1.APRIL!

LETU ŠTUKE IMAJU PARANOJU ZA 1.APRIL!


U doba izolacije, kada svi pokušavamo što više ostati kod kuće i izlaziti samo kada je nužno, i našim muzičarima je teško da snimaju nove pesme i spotove. Upravo zbog takvih uslova ograničenja, ali i atmosfere koja vlada svuda u svetu, bitno je da svi umetnici budu što kreativniji, da pruže zabavu svojoj publici i time im malo skrenu pažnju sa svakodnevnih loših vesti.

Tako su i članovi grupe Letu Štuke odlučili da u sklopu projekta „Antena iz karantina“, starim pesmama udahnu novi život zanimljivim video spotovima nastalim u doba samoizolacije.

„U vreme pandemije i karantina imamo potrebu komunicirati sa našim fanovima. Zato puštamo antene koje će vam emitovati neke stare pesme sa novim video brojevima.  Zamislimo se nad svetom i samim sobom, a zatim se okrenimo životu i njegovoj suštini. Sve prolazi, proći će i pandemija. Čuvajmo sebe i druge. Budimo odgovorni“,  ističe Dino Šaran.

Prvi singl u sklopu projekta „Antena iz karantene“ – „A kad boli“, sa albuma „Brojevi računa“ iz 2011. godine, objavljen je 14. marta, a, na Svetski dan šale, 1. aprila, na redu je pesma „Paranoja“ objavljena na albumu „Proteini i ugljikohidrati“ iz davne 2008. godine i objavljuju je kao službeni singl sa popratnim video spotom.

“Paranoja” je satirični song i ima nameru svojim sadržajem i popratnim videom uveseliti i nasmejati publiku u ovim teškim danima. Odatle i ideja da datum objavljivanja bude 01.04. međunarodni Dan šale. Pesma je objavljena još 2008-me na albumu “Proteini i ugljikohidrati”, a sada konačno ima i video čiji je editor naš JohnDoe. Uživajte!“ – rekao je Dino Šaran.

„Proteini i ugljikohidrati” je drugi studijski album Letu Štuka. Radi se o zbirci od dvanaest pesama, uglavnom ljubavnog sadržaja, ali u socijalnom kontekstu. Većina pesama sa albuma napisana je u periodu između 2006. – 2008. godine i inspirisane su tadašnjom realnom socijalno političkom situacijom u regionu. Drugi i ne manje važan faktor njihovog nastajanja odnosi se na turbulentne promene u realnom i emotivnom životu samog autora.

Letu Štuke/Photo: Promo