NA PROGRAMU

Home

VELIKI POVRATAK GRUPE JAKARTA!


Bend Jakarta bio je aktivan tokom osamdesetih, a ostao je popularan dugo posle tih zlatnih godina, pravi novotalasni hodač beogradskih ulica. Vreme ubeleženo sjajnim tekstovima i zvukom koji se prepoznaje posle prvih par taktova i dalje se sluša kad god poželite da se setite bezbrižnog jugoslovenstva. Bazično novoromantičarski bend podario je publici bivše Jugoslavije nezaboravne pop hitove kao što su: „Pozovi me”, „Spiritus”, „Bomba u grudima”, „San je jak”, „Osvojiću svet”, ,,Dama sa severa”

Igor Popović, frontmen Jakarte, posle višedecenijske pauze (poslednje izdanje objavljeno je 1986. godine) se vraća na scenu sa obradama klasika iz istorije pop muzike. Jedna od njih je čuvena pesma „Solsbury Hill” Peter Gabriel-a.


Autor fotografije – Ivan Pekić

U verziji na srpskom jeziku, pesma se zove „Selo Banja” a tekst je inspirisan Igorovim detinjstvom koje je provodio u centralnoj Srbiji:

„Jedan od autora koji su uticali na moj muzički izraz je sigurno Peter Gabriel. Samim tim je njegova pesma “Solsbury Hill” bila jedna od onih za koju smo sa velikim zadovoljstvom uradili prepev. Prezadovoljan sam sa srpskom verzijom teksta. Do Pitera Gabriela sam došao isključivo preko ličnih veza i poznanstava. I dalje sam oduševljen njegovim zadovoljstvom ovom verzijom pesme,“  izjavio je Igor.

Pesmu je sa engleskog jezika preveo pisac, muzičar i zaljubljenik u muziku Goran Skrobonja.

Na pesmi sviraju: Vuk Parđovski (gitare), Dejan Grujić (12 string akustična gitara), Goran Antović (klavijature), Dadiša Aksentijević (drums & programming), Darko Grujić, Dejan Grujić ,Igor Popović (prateći vokali) i Igor Popović (vokal). Snimljeno u “Studio O”, Beograd, producent – Saša Habić, snimatelj – Oliver Jovanović, mastering  –  „Massive Arts Studio“ (Milano), mastering engineer – Alberto Cutolo.

Singl “Selo Banja” će zvanično biti objavljen u digitalnom formatu 17. aprila.

Photo credit: Wikipedia