NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • MAX JURIČIĆ OBJAVLJUJE NOVI SINGL I VIDEO SPOT U ČAST PRIJATELJU, VLADI DIVLJANU

MAX JURIČIĆ OBJAVLJUJE NOVI SINGL I VIDEO SPOT U ČAST PRIJATELJU, VLADI DIVLJANU


,,Kuda odlaze najbolji od nas svatko na svoj način vjeruje da zna. Najbolji ostaju i kad’ nisu tu al’ nitko se ne vraća da nam ispriča tu priču. 7 nota 100 života u jednom.”

Mladen Max Juričić, gitarista koji je od Azre i Filma preko Le Cineme, Vještica i Šo!Mazgoon stigao do Ljetno kino big banda i bio jedan od najbližih muzičkih saradnika Vlade Divljana u njegovim poslednjim godinama stvaralaštva, sa novim autorskim projektom ,,Plesač sporog Stepa” objavljuje četvrti singl  ”7 nota 100 života” kojim odaje počast Vladi Divljanu.

Prijateljstvo i saradnja starih drugara Maxa i Vlade ima dugu istoriju. Upoznali su se, sa gitarama u rukama, krajem 1980. godine na omladinskom festivalu u Subotici ne znajući da je tada počeo “novi talas” i da će bendovi u kojima su svirali obeležiti to vreme. Više od 30 godina kasnije, promenivši nekoliko kontinenata, “talasa”, bendova i država, nastavili su saradnju koja je ostala zabeležena na briljantnom EP ”4 godišnja doba” i koncertnom albumu ”Live@Tvornica” u izdanju Aquarius records.

” Vlada nas je ostavio pre 5 godina, u trenutku kad smo zajedno sa bendom Ljetno kino snimili jednu od njegovih najlepših pesama ”Samo jednu ljubav imam”, a njegove stare pesme obukli u novo odelo. Svakog proleća se okupe  prijatelji u njegovu čast, prošle godne uz premijeru filma Nebeska tema, a pre toga na koncertima u beogradskom Sava centru i zagrebačkoj Tvornici kulture. 

”7 nota 100 zivota” je moj mali doprinos i velika želja da saradnju sa Vladom Divljanom simbolično produžim još jednom pesmom, a njegov vedri duh da i dalje bude s nama.” , rekao Max.

Video spot je režirao Radislav Jovanov Gonzo, autor i svih spotova za legendarni EP ”4 godišnja doba” Vlade Divljana & Ljetnog kina.