NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • BILI D KID PORUČUJE DA JE VREME DA SAČUVATE OBRAZ

BILI D KID PORUČUJE DA JE VREME DA SAČUVATE OBRAZ


Bili D Kid objavio je posle dužeg vremena dve nove pesme čvrstog ritma i angažovanih stihova “Sačuvaj obraz” i “Vreme je, hajde!!!

Nenad Urošević Bili, Bili D Kid, nije novo ime na našoj muzičkoj sceni, a nove pesme koje vam predstavljamo puštene su u etar na 30-godišnjicu njegovog prvog samostalnog demo albuma!

Muzikom je počeo aktivno da se bavi 1985. u pank bendu Bolnica bez nade, u kom je svirao prvo bas, pa bubnjeve. Bend je nastupao na gitarijadama, kojih je tokom osamdesetih bilo u mnogim mestima širom Jugoslavije, a svirali su i u prvim predstavama tada formiranog omladinskog pozorišta PATOS iz Smedereva.

Od 1989. počinje da radi samostalno pod imenom Bili D Kid i počinje da snima albume autorske muzike na kojima sam svira sve instrumente. Ovaj multiinstrumentalista do sada je snimio sedam demo albuma, što samostalno pod imenom Bili D Kid i The Cause of Itself, što sa svojim bendom Uzrok samog sebe. Ova grupa svirala je od sredine do kraja devedesetih otvarajuči koncerte afirmisanijih bendova, a nakon snimanja zvanično prvog  albuma, koncertne promocije i početka bombardovanja, bend prestaje sa radom.

Bili provodi nekoliko godina u Beču, gde između ostalog studira džez gitaru na Prayner konzervatorijumu.

Po povratku u Beograd , kao gostujući gitarista svira sa Zerkman Big Bangom, stvara muziku za pozorišne predstave, video radove, kratke filmove, izložbe i performanse, kao i radiofonijska dela za dramski program Radio Beograda. Nagrađivan je za pozorišnu muziku kao i radiofonijska dela.

Bili D Kid/Photo: Promo