NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • NOVI SPOT DUBIOZE KOLEKTIV – “TAKE MY JOB AWAY” FEATURING ROBBY MEGABITE!

NOVI SPOT DUBIOZE KOLEKTIV – “TAKE MY JOB AWAY” FEATURING ROBBY MEGABITE!


U novom spotu i pesmi Dubioze Kolektiv, “Take My Job Away”, u ulozi gostujućeg vokala pojavljuje se robot Robby Megabyte – humanoidni estradni asistent, prvo napredno rešenje iz oblasti estradne robotike!

“Zbog hroničnog nedostatka estradnih umetnika izazvanog masovnim odlivom mozgova na bauštele u zemljama zapadne Evrope, bili smo prinuđeni da prilikom traženja novih muzičara u Dubiozi kolektiv posegnemo za novim tehnologijama. Spojem naprednih rešenja iz oblasti robotike i veštačke intelegencije kreirali smo robota pomoću kog ćemo pokušati da nadomestimo nedostajuću estradnu radnu snagu.  Poslednjih nekoliko meseci intenzivno radimo na novim pesmama sa Robby Megabyteom, humanoidnim robotskim asistentom, koji je razvijen u Francuskoj, a sastavljen u BiH uz pomoć dva poslednja studenta elektrotehnike koji nisu emigrirali. Robby poseduje sve potrebne EU certifikate, a prošao je i rigorozne sigurnosne provere Državne agencije za napredne tehnologije pri Ministarstvu za civilne poslove Veća ministara BiH. Za sada smo jako zadovoljni rezultatima i planiramo da ga u budućnosti angažujemo kao punopravnog člana benda. Cilj nam je da vremenom sve članove benda zamenimo robotima, a da Bosnu i Hercegovinu pozicioniramo kao svetskog lidera u oblasti estradne robotike.” poručili su iz Dubioze.

Singl “Take My Job Away” najavljuje njihov deveti studijski album koji nosi naslov #fakenews. Pesme na albumu na engleskom, španskom i francuskom jeziku su, zbog skromnog poznavanja stranih jezika, uglavnom napisane uz pomoć Google Translate prevodioca.

Photo: Promo

Na albumu osim Robby Megabytea, učestvuje impresivna lista gostujućih ne-robotskih umetnika poput Manu Chaoa, Earl Sixteena iz kultnog britanskog benda Dreadzone, Tome Fetermana iz francuskog Soviet Suprema, kao i meksički bend Los de Abajo.

Album je dostupan na svim digitalnim platformama, a CD izdanje u prodaji će se naći početkom februara. Album, kao što je bio slučaj i sa prethodnim albumima Dubioze Kolektiv, možete besplatno preuzeti na web stranici www.dubioza.org.

Dubioza Kolektiv/Photo: YouTube video print screen