NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • VELIKI KONCERT BENDA TEXAS FLOOD 28. FEBRUARA U DOMU OMLADINE BEOGRADA!

VELIKI KONCERT BENDA TEXAS FLOOD 28. FEBRUARA U DOMU OMLADINE BEOGRADA!


Jedan od naših najboljih rock-blues bendova Texas Flood održaće dugo očekivani samostalni koncert 28. februara u Domu omladine Beograda!

Bend koji je nadasve i naširoko poznat po vrhunskim svirkama na festivalima i u klubovima, na prvom velikom samostalnom koncertu priprema poseban muzički užitak za sve iskrene ljubitelje roka i bluza!

Texas Flood je prošle godine izdao prvi album na srpskom jeziku, na kome se pored autorske pesme nalaze bluz obrade hitova jugoslovenskih rok legendi, od Azre do Pop mašine. Album „Tražim ljude kao ja“ predstavlja poziv na povratak pravim muzičkim vrednostima i uzorima.

Rok legende poput Džonija Štulića, Gorana Bregovića, Roberta Nemečeka, Zorana Predina, Dade Topića i Janeza Bončine su prezadovoljni novim odelom svojih pesama, koje su skrojili Nenad Zlatanović i Vladimir Golubović i zajednička je ocena da su upravo ovi aranžmani dali novi identitet i vrednost starim rok hitovima.

„Ideja za ovaj projekat potekla je od našeg cenjenog rok publiciste Pece Popovića, a presrećni smo zbog svih komplimenata koje smo dobili od autora pesama. Ovim albumom smo odali počast našim muzičkim herojima i uzorima sa ovih prostora i na svoj način se zahvalili i onima koji su još uvek muzički aktivni i onima koji to nisu. Pre svega, imali smo potrebu da podsetimo na postojanje ovih velikih pesama, da im damo novu, našu energiju, da ih osvetlimo jednim potpuno novim svetlom i zvukom i da ih predstavimo publici koja je mlađa od njih, a to ćemo najbolje uraditi na koncertu“ izjavio je Nenad Zlatanović a.k.a Mr Swagger, frontmen Texas Flood-a.

Texas Flood/Photo: LiveProduction