NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • TRIGGER POSTAJE “THE” TRIGGER… I THE TRIGGER GOES GLOBAL!

TRIGGER POSTAJE “THE” TRIGGER… I THE TRIGGER GOES GLOBAL!


The Trigger i renomirani nemački izdavač Massacre Records potpisali su ugovor za izdavanje novog albuma i uskoro će se naći u društvu bendova Sinister, Crystal Ball, Atrocity, Dark Millenium, Thornbridge i 69 Chambers!

Beogradska petorka je još prethodne godine objavila da je završila snimanje svog prvog izdanja na engleskom jeziku. Nakon pregovora sa više izdavača, postignut je dogovor sa ovim nemačkim label-om specijalizovanim za čvrst gitarski zvuk. Ovim se The Trigger pridružuju malom broju sastava sa ovih
prostora koji su privukli interesovanje internacionalnih izdavačkih kuća i dobili priliku i podršku da svoj rad prezentuju publici van zemlje i regiona.
Istovremeno, doći će do male izmene u originalnom imenu benda Trigger kojem je pridodato „The“ i sada glasi The Trigger.

THE Trigger

Bend se odlučio na ovaj korak da bi se izbegle potencijalne pravne i tehničke komplikacije zbog postojanja istoimenog benda u nekoj drugoj državi i nadalje će raditi pod ovim imenom.

Massacre Records su poznati publici kao izdavač koji već skoro trideset godina aktivno promoviše metal i hard rock muziku i tokom postojanja je objavljivao imena kao što su King Diamond, Pretty Maids, Theatre of Tragedy, Atrocity, Pink Cream 69, HateSphere, Crematory, Kittie kao i desetine drugih bendova srodnih žanrova.

Novo izdanje The Trigger-a će sa autorske strane istovremeno biti i presek njihovog dosadašnjeg rada. Na albumu će se naći neke od pesama poznate fanovima, ali sada u drugačijem obliku i naravno na engleskom jeziku.

Prepoznatljivo lice grupe Milena Branković priča o tome šta ovakav ugovor znači za dalji rad sastava:
„Ovaj ugovor sa Massacre Records nam zaista otvara mnoga vrata. Kada ste sa ovih prostora, jako je teško doći do strane publike, medija ili radio stanica, bez obzira koliko ste dobri u onome što radite, jer je konkurencija ogromna. Potrudili smo se da ne izdamo za jako malog izdavača, već za nekoga ko je dovoljno veliko ime da može da nam pomogne da se adekvatno predstavimo novim fanovima i da više nastupamo preko. Za sada je saradnja sa izdavačem odlična i veoma smo zavodovoljni! Zaista smo ponosni što im se naš materijal dopao, što veruju u nas i što su se odlučili da nas potpišu iako znaju da ćemo biti potpuno novo ime na evropskoj i svetskoj metal sceni.“

The Trigger – Don’t Feed the Cannibals

The Trigger su do sada objavili tri albuma na srpskom jeziku. Iako se zvuk benda tokom vremena menjao, prepoznatljivi elementi su mešanje agresivnih gitarskih rifova sa elementima drugih muzičkih žanrova i prepoznatljiv ženski vokal. Bend je tokom više od deset godina svog postojanja dobio više priznanja i nagrada, a albumi su dobili jednoglasne pozitivne kritike.

Tačan datum izlaska novog albuma „The Time of Miracles” biće uskoro objavljen!

Foto: The Trigger promo