NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • PJESMICA ZA DJECU: POŠALJIMO MLADE U DIJASPORU DA RADE

PJESMICA ZA DJECU: POŠALJIMO MLADE U DIJASPORU DA RADE


Prošlo je četiri godine od poslednjeg diskografskog izdanja benda, a pesme s albuma „Apsurdistan“ obišle su celi region i skoro pet godina bile neizostavni deo naše svakodnevice.
Tamo gde je „Apurdistan“ stao, nastavlja novi album.

„Pjesmice za djecu i odrasle“ naziv je albuma koji donosi devet pesama.
 
Već je sa singlovima „Himna generacije“ i „Treba mi zraka“, koji su najavili izlazak albuma, bilo jasno da se sprema nešto zanimljivo. Obe pesme osvojile su slušaoce velikom brzinom, dok pregledi na YouTubeu broje milone.
 
Uz novih sedam pesama koje možete da poslušate u nastavku teksta, zaokružuje se priča koju je Dubioza poželela da nam ispriča. 
 
„Pjesmice za djecu i odrasle“ čine obaveznu lektiru koju bi svako trebalo da „pročita“.

,,Ovaj album uradili smo sa lakoćom, za svega četiri dana, zato što smo sve pesme ukrali sa YouTubea. Sada sa zebnjom očekujemo reakcije publike, a sa još većom strepnjom pratimo hoće li nas provaliti ovi iz udruženja za zaštitu autorskih prava.  Na albumu imamo zanimljive goste, kojima smo, nadamo se, bili dobri domaćini” komentariše bend u svom stilu izlazak novog albuma.

Dubioza je na albumu „Pjesmice za djecu i odrasle“ ugostila bosanski bend „Helem Nejse“  na pesmi „Pionirska“, u pesmi „Autopilot“ pridružili su im se Dino Šaran i Deaf Band Dlan, a već predstavljen singl „Treba mi zraka“ doneo je pesmu koju je Dino Dvornik započeo, a Dubioza završila 15 godina kasnije.
 
Omot albuma ilustrovao je legendarni Dobrosav Bob Živković, na čijim crtežima simpatične životinje postaju tragikomični junaci Dubiozinih pesama.

Album je dostupan za besplatni download na dubioza.org 
Foto: Album cover