NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • TEXAS FLOOD IMAĆE ČAST DA SVIRA PRE BETH HART U BEOGRADU!

TEXAS FLOOD IMAĆE ČAST DA SVIRA PRE BETH HART U BEOGRADU!


Jednoj od najboljih pevačica današnjice, Bet Hart, na koncertu u Beogradu pridružiće se i jedan od najboljih bluz/rok bendova u Srbiji! Texas Flood će izaći na binu pre nje u Hali sportova 11.novembra!

Texas Flood je beogradski pauer bluz-rok trio čija je muzika pod jakim uticajem muzičara kao što su Stivi Rej Von, Džimi Hendriks, ZZ Top, Gov’t Mjul, Led Cepelin… Bend predvodi Nenad Zlatanović (Mr Swagger), gitarista i pevač kojeg zbog energičnog stila sviranja gitare često nazivaju „balkanskim Stivi Rej Vonom“.
Bend je 2006.godine Nenad osnovao sa Vladom Glubovićem, jednim od najboljih srpskih bubnjara koji je pre Texas Flood-a svirao u nekim od najvećih eks-Ju bendova. Prvi CD „Grinnin’ In Your Face“ objavili su početkom 2009. godine za „Blues Time“ etiketu i za njega dobili odlične kritike.
Od tada su imali veliki broj klupskih koncerata širom Srbije i nekoliko veoma značajnih nastupa na velikim scenama u zemlji i inostranstvu. Delili su binu sa izvođačima kao što su ZZ Top, Poppa Chubby, Bili Gibson, Ana Popovic, Ian Segal, Met Šofild, Lens Lopez, Litl Dži… a Nenad je imao priliku da džemuje sa mnogo sjajnih muzičara na bluz/rok festivalima širom Evrope.
Texas Flood trenutno priprema drugi album sa obradama starih, velikih pesama klasičnog eks-Ju roka sa početka 70-ih godina prošlog veka koji bi trebalo da njegove izuzetne gitarske i vokalne mogućnosti predstavi širem auditorijumu u Srbiji i ostalim državama bivše Jugoslavije.

Za Bet, Nenad kaže da je „sigurno jedan od najsnažnijih i najekspresivnijih ženskih glasova modernog roka“ i sa velikim zadovoljstvom će sa njom deliti binu Hale sportova. „Naša muzička opredeljenja su veoma bliska… nju je proslavila saradnja sa Džoom Bonamasom, mojim velikim uzorom, a vezuje nas i pesma “Soulshine” koju smo, svako na svoj način, obradili. Očekujem jedan nezaboravan koncert!

Na turneji u okviru koje će prvi put u karijeri posetiti Beograd, Bet Hart će promovisati svoj aktuelni album, „Fire On The Floor“, ali će publika imati prilike da čuje i njene najveće hitove kao i obrade blues standarda po kojima je i postala poznata. U isto vreme emotivna i jaka, nežna i „surova“, ova harizmatična žena moćnog glasa i neverovatne energije nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Bilo da sama sa klavirom ili uz pratnju gitare peva najlepši bluz, soul ili džez, ili uz pratnju celog benda „prži“ ozbiljan rokenrol, ona daje celu sebe muzici i tom trenutku u kojem se povezuje sa svojom publikom. Ta sirova emocija koju emituje na živim nastupima koji joj, kako sama kaže, znače više od svega u životu, razlog je što se sve više ljubitelja dobre muzike širom sveta zaljubljuje u nju i zbog kojeg je i interesovanje srpske publike za njen koncert u Beogradu ogromno!

Očekuje nas veče vrhunskog bluz/roka 11.novembra u Hali sportova! Uz jedinstvenu i zaista izuzetnu Bet Hart i sjajan bend kakav je Texas Flood, ovaj koncert bez sumnje ulazi u kategoriju onih koji se ne propuštaju i koji se ne zaboravljaju…

Ulaznice za koncert po ceni od 2900 RSD i 3900 (VIP) u prodaji su na svim prodajnim mestima Eventima i online na www.eventim.rs.