NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • STING U BEOGRADU NASTUPA – SA SINOM!

STING U BEOGRADU NASTUPA – SA SINOM!


Sting uskoro dolazi u Beograd… to verovatno i znate! Ali da li znate da dolazi u “porodičnom aranžmanu”?

Već je najavljeno da će na koncertu u Kombank Areni, 17. septembra Sting nastupiti sa svojim dugogodišnjim saradnicima, gitaristima Dominic Millerom i Rufus Millerom i bubnjarem Joshom Freeseom. Sada je najavljeno da i će se kao specijalni gosti pojaviti Stingov sin, Joe Sumner i harmonikaš Percy Cardona iz sastava “The Last Bandoleros”!

Joe Sumner je Stingov sin iz veze sa irskom glumicom Frances Tomelty. U tinejdžerskom periodu počeo je da se bavi muzikom, sviranjem gitare i bubnjeva i to nakon što je čuo Nirvanin album “Nevermind”. Bend koji je kasnije postao Fiction Plane, osnovao je školskim drugom, basistom Dan Brownom i britanskim gitaristom Seton Dauntom.

Solo karijeru Joe Sumner gradi proteklih pet godina. Dok istovremeno vodi rock band Fiction Plane i probija tehnološke granice aplikacijom Vyclone, Joe je odbacivao sve što smatra neautentičnim.  Počinjujući samo sa svojim glasom i akustičnom gitarom, on piše srčane i moćne pesme koje se nikada ne završavaju. “Svaki put kada izvodim pesmu ostavim nekoliko delova potpuno otvorenim za improvizaciju.” – izjavio je o svom stilu izvođenja. “Nakon što se pesma odsvira pedeset puta, mišljenja sam da će biti bolja, neće ostati stalno ista!”  Ovaj otvoreni stav dolazi iz njegovog ekstremno raznog muzičkog iskustva – od turneja sa muzičarima koje on bukvalno zove porodicom (The Police, Sting) do izvođača kao što je Snoop Dogg ili pevanjem u modernoj opera i komponovanjem hitova za evropske umetnike. Joe takođe predaje na visoko cenjenim kursevima u muzičkim školama fokusirajući se na emotivni pritisak kod pisanja pesama.  Solo debi singl “Jellybean” objavio je početkom ove godine.

Foto:  Robin Looy