NA PROGRAMU

Home

BATTLEME OVE JESENI OPET U SRBIJI!


Američki bend Battleme mnogi od nas su upoznali zahvaljujući seriji “Sons of Anarchy” za koju su uradili deo soundtrack-a. Prošle godine imali smo priliku da ih prvi put čujemo uživo u Beogradu, a članovi benda uspeli su tada da svrate i do Rock radija…

Lepa vest za sve one koji su još tad shvatili da ovaj bend vredi čuti je da se Battleme  se vraća u Srbiju! Ovog puta, povod njihovog dolaska je promocija novog albuma Cult Psychotica, koji će biti objavljen 6. oktobra, pod etiketom izdavačke kuće El Comino Media.

Cult Psychotica je glas, kaže frontmen Met Drenik, koji je nove pesme napisao tokom prvih nekoliko meseci predsedničkih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama, 2016. godine. Bend je deset novih numera većinom snimio uživo u periodu od nedelju dana u Drenikovom Get Loud studiju u Portlandu. Krajnji rezultat je zaista majstorska reakcija na trenutno stanje u svetu ili, kako sam Drenik kaže, pravovremeno razmišljanje o našoj slomljenoj realnosti.  Drenikov pristup na albumu Cult Psychotica je preispitivanje američke psihe u ovim nesigurnim vremenima, ali bez otvoreno politički angažovanih pesama. Umesto toga, da bi oslikao distopiju u kojoj živimo, on koristi konceptualni pejzaž heroja i gubitnika, obmanutih istina i teorija. Prva numera na albumu, No Truth, od starta postavlja određeni ton, proglašavajući da tamo nema istine za vas, dok pesma Bitch Blues dokumentuje zemlju u neredima. Deset numera na Cult Psychotica ploči omaž su tečnom i ponekad morbidnom snu koji se vrti oko Drenikove vizije urbanog američkog pejzaža koji vode lažovi i varalice, kulminirajući u cvatu pesme Lowlife.

Bend će u okviru turneje nastupiti u tri grada u Srbiji.  Novosadski koncert je u Firchie Think Tank Studiju, 19. oktobra, nakon čega će uslediti nastupi u Domu omladine Beograda, 20. oktobra i 21. oktobra u jagodinskoj Gimnaziji.

Foto: promo