NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • KAMP ZA ROKERKICE I BESPLATAN KONCERT BUDUĆIH R’N’R ZVEZDICA

KAMP ZA ROKERKICE I BESPLATAN KONCERT BUDUĆIH R’N’R ZVEZDICA


Prvi Rok kamp za devojčice u ovom delu Evrope biće održan od 21. do 27. avgusta u dečjem odmaralištu “Šuplja stena” na Avali. Devojčice uzrasta od 10 do 14 godina će učiti osnove sviranja električne gitare, bas gitare, klavijatura ili bubnjeva. Vođene mentorskim timom koji sačinjava osam aktivnih rok muzičarki, 32 devojčice će pored upoznavanja sa instrumentima i osnovama sviranja, učiti o komponovanju muzike, pisanju tekstova, i spremati se za svoj prvi nastup.

Na Rok kampu za devojčice radionice instrumenata vode mlade muzičarke i kantautorke sa domaće scene, koje su se priključile projektu sa velikom željom i entuzijazmom da podstaknu novu generaciju rokerki. Za bubnjeve su zadužene Selena Simić (bendovi Nemesis, Raskid13 i Goatmare and the Hellspades) i Tamara Tasić (bend Balkanska lavina), koje su tokom 2015. vodile radionice bubnjeva za devojčice u nekoliko gradova. Odsek za gitaru predvode Tijana Milivojević (Nemesis) i kantautorka Nađa Vračarić, a radionicama bas gitare bave se Anja Tvrtković (Nemesis, NoYz?) sa Jelenom Mihić (Random). Marija Nikolić (bend Sane Garić / Xanax) i Isidora Dimić (Goatmare and the Hellspades) naći će se za klavijaturama.

U nedelju, 27. avgusta, poslednjeg dana prvog Rok kampa za devojčice, učesnice će nastupiti i napraviti sjajnu atmosferu ne samo za roditelje, bake i deke, tetke i teče, već i za starije muzičke kolege i koleginice, Beograđanke i Beograđane koji žele uživo da čuju i vide kako izgleda budućnost rokenrola.

Koncert počinje u 12.30 i traje do 14 časova.

Koncert se održava na otvorenoj sceni dečjeg odmarališta „Šuplja stena” na Avali.